Skip to content
logo
Водне поло в Україні    Наша адреса: waterpolo@i.ua
 
Крим Донбас, це
  УКРАЇНА

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Главная
Ігор Зінкевич: «Кубок Карпат» - ігрова практика з хорошими суперниками Версия для печати Отправить на e-mail
20.03.2014
zinkevych_champion.jpgВатерполісти львівського «Динамо» завершують підготовку до новоутвореного міжнародного турніру «Кубку Карпат». У польській Дембіці після тривалої перерви у національному чемпіонаті діючі чемпіони України зіграють з командою Польщі, Словаччини та Молдови. Про підготовку до першого туру «Кубку Карпат», а також про стан справ у команді Вголосу розповів головний тренер «динамівців» Ігор Зінкевич.

Ігоре Іллічу, чи готувалася команда саме під старт міжнародного турніру «Кубок Карпат»?
Готувалися у звичному режимі. Так сталося, що тури у національному чемпіонаті перенесли і ми дещо змінили систему підготовки. Найголовніше те, що хлопці засумували за грою та за офіційними матчами. Їх потрібно дещо підбадьорити і ми з нетерпінням очікуємо на старт «Кубку Карпат». Чимало гравців за винятком наших збірників не виступало в офіційних матчах вже протягом кількох місяців. Звісно, це дуже велика перерва, яка не пройде безслідно. Хлопці на тренуваннях б’ються за місце в складі, це, звісно, тішить, проте немає прогресу у плавальній підготовці. Гадаю, команда трішки підпала духом через останні події в Україні. Думаю, таким турніром як «Кубок Карпат» ми його піднімемо.

Чи визначилися уже зі складом команди на «Кубок Карпат»?
Будемо пробувати нашого нового воротаря Дениса Волончука. Поїде на турнір і наш гравець Олексій Шведов, який, на жаль, здебільшого з нами не тренується, адже мешкає у Харкові. Через певні причини не зіграє на першому турі Дмитро Лавришинець та словенець Мартін Пус. Андрій Коноварт перший тур пропустить, адже на одному з тренувань зазнав травму, яку досі заліковує. Дмитро Алєєксеєв також мав деякі проблеми зі здоров’ям, однак більше схиляюся до думки, що до Польщі він поїде. Не буде також нашого захисника Романа Грищука, який пропустив чимало тренувань через хворобу. Загалом, на перший тур поїде 13 гравців.

Чи залікував свою травму воротар команди Олег Раврик?
Ще не повністю, проте до Польщі з нами він поїде.

kubok11.jpg

Які конкретні завдання поставлені перед командою на перший тур «Кубку Карпат»?
Конкретних завдань не ставлю. Основне – це отримання ігрової практики на «великій воді». У нас буде новий воротар і, звісно, потрібно, аби він «притерся» до команди і звик до нашої системи захисту. Наша головне завдання аби ми дійсно були командою і грали як одне ціле. Цей турнір розцінюю як ігрову практику з хорошими суперниками. Звісно, у кожній грі ставитимемо завдання перемогти, проте мені невідомо який буде склад у наших суперників.

Чи дасться, на Вашу думку, взнаки брак ігрової практики в команді?
Однозначно. Утім, цей «Кубок Карпат» ми і створювали для того, аби її набратися. Буде добре, якщо ми перед чемпіонатом України зіграємо кілька міжнародних матчів.

Наскільки рівні між собою усі чотири учасники «Кубка Карпат»? Чи здатна кожна з команд здивувати когось і складом, і грою?
На мою думку, усі чотири команди будуть рівні. Це у тому випадку, якщо кожна з команд привезе своїх найсильніших гравців. Загалом, це складне запитання, оскільки кожна з команд на цей турнір ставить «свої» завдання. Можливо, поляки чи молдовани будуть награвати молодь. Якісь висновки можна буде робити після першого туру. Для усіх наразі загадка, хто якими складами буде грати. Скажімо, словаки можуть привести команду з міста Кошице, а поляки зіграють без своїх гравців, які грають не у польських клубах.

Чи є додаткова злість на команду з Молдови за поразку у фіналі відкритого Кубка Литви?
Молдавани довели, що будь-яка команда може бути сильною і її не варто списувати з рахунків. Якщо збірна Молдови приїде тим самим складом, що грав на Кубку Литви, буде цікавий матч. Утім, не виключаю варіант, що молдавани привезуть молодь.

17lvivske-dynamo-poboretsya-za-zoloto.jpg

Ігоре Іллічу, у Дембіці команді фактично протягом 24-ох годин доведеться зіграти три поєдинки. Не забагато? 
Звісно, було б краще, коли б три матчі зіграти не протягом двох, а трьох днів, однак потрібно врахувати фінансові реалії сьогодення. Перед нашою командою ще є борги за 2013-ий рік і я як тренер інколи перебуває в неадекватному стані, адже старі борги не вертають, а через відміни турів ми «попадаємо» ще й на квитках. Ніби це й небагато, але наш клуб є любительським, якому гроші даються дуже складно.

Яка ситуація в чемпіонаті України?
Повинні зіграти ще чотири тури. На турі в Маріуполі в квітні буде тренерська рада, на якій ми повинні вирішити ряд важливих питань, а саме продовження чемпіонату України і доля команди збірної Севастополя. Не хотілося б нам її загубити. Буде прикро, якщо у чемпіонаті залишиться п’ять команд. Думаю, протягом наступних днів ситуація повинна прояснитися. Хотілося б вірити в те, що така команда як Севастополь збережеться. Якщо команді запропонують грати у чемпіонаті Росії, то буде важко, адже чемпіонат значно сильніший, переїзди значно більші і бюджет команди потрібно суттєво збільшувати.

Щодо туру в Маріуполі, то проблема полягає ще й в тому, що квитки на потяг не продають, а долати відстань зі Львова до Маріуполя на автобусі також не хочеться. Звісно, це дуже складно.

Розмовляв Богдан Пастернак, Вголос

Последнее обновление ( 17.04.2014 )