Skip to content
logo
Водне поло в Україні    Наша адреса: waterpolo@i.ua
 
Росія
     Окупант !!!

 

 

 

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Главная
«Кубок Карпат»: Чемпіони України підтвердили клас Версия для печати Отправить на e-mail
27.03.2014

dynamo_water.jpgВатерполісти львівського «Динамо» успішно виступили на першому турі «Кубку Карпат» у польській Дембіці, святкувавши три перемоги у трьох матчах. «Динамівці» обіграли молодіжну збірну Словаччини – 11:5, національну збірну Польщі – 9:6 та національну збірну Молдови – 15:10.

Волею домовленості між керівниками усіх команд, господарями першого туру новоутвореного міжнародного турніру стали поляки. Усі поєдинки відбулися у невеличкому містечку Дембіца, яке стало нефартовим для господарів.

Перш ніж перейти до спортивної складової турніру, хотілося б відзначити високу організацію змагань. Організатори під час відкриття «Кубка Карпат» вшанували хвилиною мовчання загиблих героїв Майдану, а також перед початком кожного з матчів звучали національні гімни країн-учасниць та представлення усіх гравців команд. Здавалося б, нічого особливого у цьому немає, однак хто бачив як проходять деякі тури у чемпіонату України, різницю б відчув… 

dynamo_water3.jpg

Найсильнішими командами першого туру стали львівські «динамівці», які преставляли зібрну України, а також національна збірна Молдови. Словаки, які привезли свою молодіжну збірну, залишили позитивні враження, а поляки без кількох гравців основи так і не змогли набрати бодай одного очка.

Перший тур «Кубку Карпат» у Дембіці для львів’ян був хорошою ігровою практикою практикою, а також одним з етапів підготовки до матчів національного чемпіонату. Зі своїм завданням підопічні Ігоря Зінкевича впоралися на відмінно. Словацьку молодіжку, а також збірну команду Польщі львів’яни обіграли без проблем і за перше місце після першого туру турніру змагалися зі збірною Молдови.

Матч Україна – Молдова став справжньою окрасою турніру. Неозброєним оком було помітно, що суперники достойні один одного. По ходу гри галичани поступалися з рахунком 1:4, однак знайшли в собі сили переламати хід поєдинку на свою користь. У третьому та четвертому періоді матчу львів’яни перемогли з рахунком 6:3 та 5:1 відповідно, що дозволило українцям зробити чудовий подарунок головному тренеру команди Ігорю Зінкевичу, який у день гри святкував свій 56-ий День народження. У підсумку 15:10 - фаворити змагань очолили турнірну таблицю після першого туру.

dynamo_water5.jpg

«Виконали багато завдань і виявили багато помилок, - каже Ігор Зінкевич, головний тренер «динамівців». - Якби такий турнір був кожного місяця, до кінця року команда була б в ідеальному стані. Звісно, у тому, що перемогли в усіх матчах є позитив, проте тішить те, що вдалося дещо втілити в життя те, що ми награвали на «малій» воді у Львові. Загалом, відчувалося, що ми не тренуємося у великому байсені, проте далася взнаки наша плавальна підготовка».

Також Ігор Ілліч дав характеристику кожному гравеві, що перемогли в усіх матчах на «Кубку Карпат».

Воротарі:

Денис Волончук. Його грою задоволений. Воротар взяв усе «своє».  Коли Денис був на воротах, відчувалося, що захист нашої команди почуває себе впевненіше. Є певна стабільність.

Олег Раврик. В тих іграх, у яких він грав, зіграв нормально.

Польові гравці:

Юрій Маметьєв. Став одним з кращих бомбардирів турніру і проявив себе з кращої сторони.

Олександр Дядюра. Від його гри очікую більшого. Наразі немає тієї гри, на яку я надіявся. Думаю, якщо додасть у тренуваннях, додасть і у грі. 

Сергій Грішин. Зіграв слабо. Очікував від нього більшого. У грі з молдаванами допустив помилки, через які нам довелося перебудовувати гру. Утім, радий, що наша команда є такою, яка вміє наздоганяти суперника. Наприкінці гри з молдованами Сергій виправився і зіграв на хорошому рівні.

Дмитро Федоришин. Зупинився дещо в рості. Йому потрібно додати маси та сили. Помилок з його сторони було достаньо.

dynamo_water2.jpg

Віталій Свіщов. Задоволений ним. Особливо в останні грі, коли він забив два важливих голи, один з яких став переломним у матчі.

Гліб Шульженко. Давно його не брали на турніри. Вважаю, йому трішки потрібно бути сміливішим, бути бійцем. Ця якість властива львівській ватерпольній школі. У дуеті з Юрою Маметьєвим він зіграв на високому рівні. Комбінація, яку ми награвали у Львові на тренуванні, в грі пройшла ідеально.

Олексій Шведов. Остання гра з молдаванами – його бенефіс. У перших двох матчах до нього були певні претензії, проте у вирішальні йгрі він взяв на себе роль лідера і повів команду вперед.

Юрій Бегень. Зіграв на своєму рівні. Помітно, що хотів грати і проявити бійцівські якості. Проблема в тому, що він є повільним і «зривається» пізно. Попри це, думаю він у майбутньому буде робити ту роботу, яку ми від нього очікуємо.

dynamo_water7.jpg

Дмитро Алексєєв. Він лідер молодіжної збірної. Дмитро давно не грав через травму. До нього я мав певні претензії і ми трішки сварилися. Він має свою думку, яка не завжди йде на користь команді. Дмитро – боєць і є типовим прикладом львівської школи водного поло. Задоволений його бійцівськими якостями. Головне, аби він виконував те, що потрібно команді. Думаю, ми до цього дійдемо. Алєєксєєв і Шведов у грі з молдаванами показали, що коли ламається тактика і техніка, потрібно проявляти справжні бійцівські якості.

Олександр Цвіркун. Сашко додав. Забив хороший гол молдаванам. Попри це, його пропуски тренувань даються взнаки. Якщо він пройде повний цикл тренувань, буде кандидатом до національної збірної України.

Віктор Момот. Був капітаном команди. Хотілося б побачити кращу гру у його виконанні, проте з функціями капітана Віктор справився. У багатьох моментах зіграв на досвіді.

Наступний другий тур «Кубка Карпат» пройде у червні у Кишиневі (Молдова). Після першого туру у Дембіці українці очолили турнірну таблицю. В активі команди Ігоря Зінкевича 9 очок з 9-ти можливих. На три менше у молдован, три у словаків і жодного у поляків.

Богдан Пастернак, Вголос
Последнее обновление ( 17.04.2014 )