Skip to content
logo
Водне поло в Україні    Наша адреса: waterpolo@i.ua
 
Росія
     Окупант !!!

 

 

 

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Главная
На столітній ювілей – четвертий кубок для «Динамо» Версия для печати Отправить на e-mail
22.07.2014
dynamo_kubok.jpgОформивши третє в історії чемпіонство, ватерполісти львівського «Динамо» до своєї колекції нагород і трофеїв додали ще одну. Команда Ігоря Зінкевича в рамках святкування столітнього ювілею львівського водного поло виграла четвертий Кубок у своїй новітній історії.

Нереальна реальність

Серед львівських любителів командних ігрових спорту та навіть простих львів’ян чи вболівальників, мабуть, уже немає таких, хто не чув про існування ватерпольної команди «Динамо» та її успіхи на всеукраїнській арені. Здавалося, ще 3-4 роки тому, коли ватерпольна команда «Динамо» грала усі матчі далеко від рідного дому і тренувалася у нестандартному маленькому басейні, підстав вірити в особливий прогрес львівських «динамівців», чемпіонство, кубок,  та ігри у славному ватерпольному Львові не було. Утім, здавалося б, нереальна реальність стала реальністю. З приходом до команди президента Олександра Свіщова та запрошення кількох гравців-легіонерів ситуація дещо змінилася. Якщо раніше завоювання Кубка України для «Динамо» було як мінімум приємною сенсацією, то цьогоріч на Кубку України – як мінімум закономірністю. Саме львівські «динамівці» були головними фаворитами у себе вдома.

Кубковій інтризі бути

Уже традиційно на кубкові змагання з водного поло майже усі учасники підсилюють свій склад хорошими легіонерами. Кубок України, що пройшов у Львові, винятком не став. Не так багато колективів серед шести команд учасниць були такими, що їхню гру передбачити було легко, а відповідно і результат також. Завойовувати Кубок України за львівське «Динамо» вперше приїхало три Мартіни – словенець Пус, словак Мравік та чех Фамера. У такому складі підопічні Ігоря Зінкевича зіграли вперше. Дніпропетровський ДНУ чи, скажімо, харківський «Слобожанець» також хапали «зірок» з неба – легіонерів та українських гравців, які на даному етапі своєї кар’єри не грають за жоден професійний клуб. Харківський ХПІ зібрав усіх своїх гравців без жодного легіонера, маріупольський «Іллічівець» зіграв у складі, що виборов срібло у чемпіонаті, а команду ЛУФК підсилили троє гравців зі збірної Одеси.

Фінал без «Іллічівця»

Львівські «динамівці» доволі легко пройшли до півфіналу, обігравши почергово дніпропетровський ДНУ – 17:5 та харківський ХПІ – 19:7. В одному з двох півфіналів лише залишалося запитання кому не пощастить зіграти з «динамівцями». Як виявилося згодом, невдахами стали ватерполісти маріупольського «Іллічівця» - саме тієї команди, з якою за прогнозами багатьох фахівців, львів’яни мали зіграти у фіналі. Проти чемпіонів України маріупольці на рівних боролися лише половину матчу. У третьому та четвертому періодах львів’яни довели чому саме вони є діючими чемпіонами України – 9:3.

У другому півфіналі харківський «Слобожанець» дотиснув дніпропетровський ДНУ – 17:13.

Трофей залишається у Львові

Фінальний матч між львівським «Динамо» та харківським «Слобожанцем» ознаменувався ще однією історичною подією – прямою трансляцією на львівському телебаченні. Втім, незважаючи на це, басейн СКА «тріщав по швах» - глядачі прогнозовано віддали перевагу перегляду «живого» матчу.

Головний тренер харківського «Слобожанця» Сергій Колточихін грамотно побудував гру своєї команди проти львів’ян. Підопічні Ігоря Зінкевича ніяк не могли створити собі комфортний розрив у рахунку, а відтак інтрига у матчі жила до останнього періоду. Лідерами «динамівців» у цій грі стали чех Мартін Фамера та Сергій Грішин. Саме вони на двох забили більшу половину голів своєї команди. У підсумку «динамівці» перемогли з рахунком 10:7 і вдруге за останній місяць скупали головного тренера Ігоря Зінкевича. Перемога над «Слобожанцем» для львів’ян аж ніяк не була легкою, а відтак не складно догадатися, що переможний купіль з шампанським був особливо приємним.   

100 років Львівському водному поло

Що означає перемога «Динамо» у Кубку України на сторічний ювілей Львівського водного поло описувати, мабуть, не варто. Як то кажуть, факти говорять самі за себе. Жартома кажучи, львів’яни не мали права програвати у Кубку України. Тоді, мабуть, свято було б неповноцінним…

Відсвяткувати сторічний ювілей до Львова завітало чимало знаних титулованих особистостей. Серед них Вадим Жмудський, Сергій Нікіфоров, Дмитро Стратан, Вадим Рождественський, Олександр Бойко та чимало інших. З рук голови Львівської облради Петра Колодія вони були нагородженні відзнаками та пам’ятними нагородами.

До 100-річчя Львівського водного поло було погашено ювілейну марку, відкрито меморіальну дошку відомому плавцю та ватерполісту Вадиму Мартинчику, проведено показовий матч між юнацькими командами, презентовано книжку та фільм про 100-річчя водного поло на Львівщині.

Богдан Пастернак, "Вголос"

Последнее обновление ( 08.11.2014 )