Skip to content
logo
Водне поло в Україні    Наша адреса: waterpolo@i.ua
 
Крим Донбас, це
  УКРАЇНА

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Главная
«Кубок Карпат»: Чемпіонський шанс для кожного Версия для печати Отправить на e-mail
02.10.2014
dynamo_the_best.jpgДнями у Львові завершився передостанній тур престижного міжнародного турніру з водного поло «Кубок Карпат». Оновлена команда львівського «Динамо», яка на турнірі представляє національну збірну України, підтвердила статус фаворита, святкувавши дві перемоги та одного разу зігравши внічию.

Утім, навіть майже стовідсотковий показник підопічних Ігоря Зінкевича після трьох турів аж ніяк не означає, що головний трофей новоутвореного турніру «Кубок Карпат» поїде до Львова. Аби зберегти чемпіонську інтригу та підняти у вболівальників інтерес до матчів останнього туру організатори по ходу турніру вирішили змінити регламент. Якщо раніше планувалося, що після трьох турів у Дембіці (Польща), Кишиневі (Молдова) та Львові кращі дві команди турніру у матчах між собою до двох перемог і розіграють головний трофей змагань, то після львівського туру система розіграшу головних матчів «Кубка Карпат» дещо змінилася. Львів’яни як лідери турнірної таблиці зустрінуться у першому матчі плей-офф з поляками, які посіли останнє місце, а у другому півфіналі зійдуться словаки та молдовани (команди, що посіли друге і третє місце). Команди, що переможуть у цих поєдинках, зійдуться у словацькому Кошице у фіналі, який на відміну від півфіналів, як і матч за 3-те місце, відбуватиметься уже до двох перемог однієї з команд.

Львівський тур «Кубку Карпат» пройшов на високому організаційному та ігровому рівні. Зрештою, це і відзначили наставники команд гостей.

«Завжди з радістю приїжджаємо до Львова, - каже Михайло Нагорний, головний тренер збірної Молдови. -  Нам тут дуже подобається як і в плані змагань, так і в плані прийому та інших моментів. На жаль, наша спортивна база зараз на ремонті, тому протягом трьох з половиною місяців ми не тренувалися. І не будемо тренуватися ще кілька місяців, доки нашу базу не здадуть в експлуатацію. Відтак, наша команда побачила м’яч тільки у львівському басейні. Зважаючи на це, ми приїхали не підготовленими, однак на це є важлива причина.

«Кубок Карпат» - чудовий турнір. Команди приблизно рівні за своїм класом і у тренерів є можливість перевірити в бою свою молодь. Так і сталося, що до Львова поїхав здебільшого молодіжний склад нашої команди, оскільки провідні гравці не були добре підготовлені. 

Щодо зміни регламенту, то скажу наступне: я прихильник кругової системи. Аби було справедливо, усі матчі потрібно проводити за круговою системою. Не справедливо буде, коли команда, яка перемогла після трьох турів, програє перший і водночас останній півфінальний матч плей-офф і опуститься на дно турнірної таблиці. Три тури ми грали за круговою системою і не бачу логіки щось змінювати у четвертому турі», - сказав Михайло Нагорний.

Дещо іншої думки про зміну регламенту був головний тренер львівського «Динамо» Ігор Зінкевич.

«Якщо відверто, то я задоволений зміною системи розіграшу головних матчів. Ми дали шанс усім командам себе проявити та виграти головний Кубок. Тепер права на помилку у нас немає, а таких ігор у нас в чемпіонаті України дуже мало. Одна гра буде вирішувати все. Зізнаюся, у мене нема конкретної цілі виграти «Кубок Карпат». Для мене головним завданням було побачити молодь і дати їм поштовх на майбутнє.

Загалом,  ми давно не грали, заскучали за матчами. У нас дебютували двоє наших молодих гравців – Сава Попик та Богдан Дзядик. Останнім задовлений особливо. Якщо він і так працюватиме далі, то матиме хороше майбутнє. Сава поки що ще важко входить в гру, але гадаю проблем з цим не буде у майбутньому. Наші досвідченіші гравці зіграли на своєму рівні, а іншими молодими гравцями не задоволений. Якщо у них не буде прогресу, їм важко буде пробиватися в основний склад команди.

На кожен матч фактично була одна і та ж установка. Великий мінус у тому, що ми тренуємося у маленькому басейні і нам доводиться все починати спочатку, коли переходимо на велику воду», - сказав Ігор Ілліч.

Головний тренер словаків Карол Бачо, а також наставник поляківЕдвард Куява залишилися задоволеними організацією львівського туру «Кубку Карпат».  Зміни регламенті турніру коментувати відмовилися, зазначивши, що головне у цих змаганнях не здобуття головного Кубка, а підготовка своїх команд до кваліфікації до фінальної частини чемпіонату Європи, а також ріст перспективних молодих ватерполістів.  

Вирішальний і водночас останній тур «Кубка Карпат» пройде у словацькому Кошице у період з 21-ого по 23-те листопада. Сказати, що у Кошице буде цікаво та напружено - не сказати нічого... 

За неофіційною інформацією, словаки на цей тур планують виставити найсильніших своїх виконавців і забрати головний трофей у найкращої команди України львівського «Динамо». Утім, такий фінал лише передбачають фахівці. Буде він чи ні, і хто стане найкращою командою престижного міжнародного турніру, дізнаємося наприкінці листопада. 

Результати усіх матчів третього туру «Кубку Карпат» дивіться ТУТ.

Богдан Пастернак, «Вголос»

Последнее обновление ( 08.11.2014 )