Skip to content
logo
Водне поло в Україні    Наша адреса: waterpolo@i.ua
 
Крим Донбас, це
  УКРАЇНА

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Главная
Ігор Зінкевич: Поразка у фіналі «Кубка Карпат» піде на користь Версия для печати Отправить на e-mail
26.11.2014
zinkevych_champion.jpgДіючі чемпіони України та володарі національного Кубка ватерполісти львівського «Динамо» стали срібними призерами престижного міжнародного турніру «Кубку Карпат». Головний трофей новоутвореного турніру дістався словакам, а бронзовий Кубок поїхав до Польщі. На останньому четвертому місці опинилася збірна Молдови. За словами Ігоря Зінкевича, головного тренера команди майстрів «Динамо», участь у таких змаганнях дала не тільки міжнародний досвід львівській молоді, а й стала чудовою підготовкою колективу до ігор у чемпіонаті України. Про це інше Ігор Зінкевич розповів в інтерв’ю кореспонденту «Вголосу».

-Наскільки Ви задоволені виступом команди в останньому турі, що завершився в Кошице?

 -Ми провели три хороші матчі, і я ними дуже задоволений. На таких іграх і базувалося наше створення такого міжнародного турніру. На попередні тури не всі команди привозили найсильніші склади, а на тур до Кошице наші суперники за винятком молдован привезли кращих своїх гравців. Півфінальна гра з поляками мені сподобалася. Ця команда додала як і в підборі гравців, так і в самій грі. Вважаю, поляків ми переграли фізично. Десь більше нам забракло тактико-технічної підготовки. Вели у рахунку 9:6, але через технічні помилки не змогли розвинути цю перевагу. Як відомо, коли ти свої моменти не забиваєш, обов’язково заб’є суперник. У серії післяматчевих пенальті теж було цікаво. Ми зуміли перемогти збірну Польщі та вийти до фіналу.

У цій грі було чимало наших старих проблем, найголовніша з яких – перехід з «малої» води на «велику». Через це ми допустили багато невимушених помилок. Звісно, аби їх було менше, ми і грали на такому турнірі як «Кубок Карпат».

-Поговоримо про фінал зі словаками. Господарям пощастило?
 -Шанси були в усіх. Наші матчі проходили на «гойдалках» - одна команда як і вигравала, так і програвала. Незважаючи на це, що ми програли, фінал вдався. Цими матчами я дуже задоволений. Побільше б таких. На домашній тур словаки зібрали доволі сильний склад. Чимало з цих гравців пригадую ще за юніорськими змаганнями. Ці гравці уже, як наш Віктор Момот, ветерани. Вони хотіли обіграти нашу команду на класі, але так не вийшло. Впевнений, що тренер суперника думав, що нас обіграють значно легше, тим більше тоді, коли словаки грали вдома.

З тренером словаків Каролом Бачо нам вдалося поспілкуватися після матчів. Він запросив нашу команду на товариські матчі до Кошице. Він вважає, що наша команда є їхнього рівня і такі матчі підуть на користь усім. Я з ним солідарний. Знаю, що завжди виходять дуже хороші спаринги, коли команди одного рівня.

-Ігоре Іллічу, кажуть фінальні матчі не пройшли без крові у басейні…

-Матчі були дуже напруженими. Вважаю, в одній ситуації словаки поступили не по-спортивному. Нашого гравця Дмитра Алексєєва вдарили в голову зверху, після чого цього гравця вилучили до кінця матчу без права заміни. Приємно те, що і Дмитро, і словак після гри потиснули руки один одного і інцидент було вичерпано. Прикро тільки те, що скоро у нас чемпіонат України, а Дмитро після цього нокдауну наразі працює за індивідуальною програмою.

-Чи справедливо словаки виграли турнір, заявивши фактично іншу команду на останній тур чемпіонату?

 -Аби цього не було, потрібно було одразу це узгодити перед початком турніру. У регламенті не було написано, що на четвертому турі мають грати обов’язково ті гравці, які виступали у трьох попередніх турах. Протизаконного словаки нічого не зробили.

-Наскільки ігри у «Кубку Карпат» допоможуть команді підготуватися до чемпіонату України?

 -Однозначно допоможуть. У «Кубку Карпат», а особливо в останньому турі в Кошице, ми провели кілька хороших матчів. У чемпіонаті України їх нам не вистачає. Більше того, ми мали деякі проблеми зі складом і змогли задіяти тих гравців, які не мали ігрової практики раніше.

-Яким буде наступний «Кубок Карпат»?

 -Наразі домовилися, що наступний турнір пройде в одне коло в одному місті. Зійшлися на тому, аби він пройшов у Львові у вересні. У команд зараз не найкращі фінансові часи, тому поки що зійшлися на такому варіанті. Звісно, матчів у нас буде не так багато, однак будемо розглядати варіанти, аби їздити до Кошице на товариські матчі.

Богдан Пастернак, «Вголос»

Последнее обновление ( 09.02.2015 )