Skip to content
logo
Водне поло в Україні    Наша адреса: waterpolo@i.ua
 
Єдина  Країна
Единая Страна
Це Україна
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Главная
Ігор Зінкевич: За золото боротимемось з харківським «Слобожанцем» Версия для печати Отправить на e-mail
12.12.2014
dynamo_lviv_07.jpgВатерполісти львівського «Динамо» чудово стартували у новому чемпіонаті України, здобувши п’ять перемог у п’ятьох матчах. Команда Ігоря Зінкевича своєю грою та результатом підтвердила свій чемпіонський статус і зробила перший крок до підтвердження своїх високих намірів і в цьому сезоні. Повернувшись з туру у Дніпродзержинську, з кореспондентом «Вголосу» поспілкувався головний тренер «динамівців» Ігор Зінкевич.

Ігоре Іллічу, чи все заплановане вдалося виконати у Дніпродзержинську?

Як ніколи, нам вдалося майже все. Звісно, помилки були, є, і будуть, але з першого матчу грали так, як і хотіли. В загальному, я задоволений тим як зіграла команда.

Наскільки нашій команді домопогла участь у престижному міжнародному турнірі «Кубку Карпат»?

Щодо матчів у «Кубку Карпат», однозначно вони пішли на користь. Ще раніше говорив, що було б дуже добре мати хороші спаринги перед іграми у чемпіонаті України. Незважаючи на це, що ми не перемогли у «Кубку Карпат», ми набралися безцінного досвіду. Вважаю на цьому турнірі наша команда стала якраз і командою.

Наскільки оновилися команди у новому чемпіонаті України? Звісно, перш за все цікавить головний суперник галичан маріупольський «Іллічівець»…

Будемо відвертими – «Іллічівець» послабився. Кілька гравців перейшли в харківський «Слобожанець», кілька подалися до чемпіонату Словаччини. Натомість після травми повернувся до гри лідер цієї команди Євген Обединський. Що цікаво, «Іллічівець» також зумів повернути до свого складу і кількох гравців, які були в команді раніше, а також кількох гравців з одеської ОНМИ.

Харкіський «Слобожанець», вважаю, підсилився. До цієї команди з «Іллічівця» повернулися Олександр Абрамов та Віталій Петров. З харків’янами був дуже цікавий матч. Перший період гри завершився з рахунком 1:1, після чого арбітр вилучив з поля з правом заміни нашого Олексія Шведова, а також ключового гравця харківської команди. Як показала наступна частина матчу, Шведова ми змогли замінити, намітость у «Слобажанця» заміни лідеру не знайшлося. Загалом, вважаю, фізично ми виглядали доволі непогано. Це також стало одним з важливих критеріїв нашої перемоги.  Також зіграло роль те, що мали ігрову практику на «великій» воді в Кошице. Тактикчно ми також зіграли добре.

zinkevych_kubok1.jpgКого могли б виділити у складі нашої команди за підсумками туру в Дніпродзержинську?

Завжди мріяв про те, аби у нас були не конкретні прізвище, а команда в цілому. В деяких епізодах ми зіграли дуже добре – хлопці виконували установку на кожен матч. Це одразу давало свій результат.

Ігоре Іллічу, чи можна говорити, що зараз основним суперником за чемпіонство буде не «Іллічівець», а «Слобожанець»?

Якщо до «Іллічівця» повернуться гравці, які там були раніше, звісно, команда стане більш конкурентоздатною. Нікому не секрет, що у маріупольської команди зараз не найкраща ситуація з фінансуванням. Окрім того, команда практично не має спарингів. Зізнаюся, «Іллічівець нас запрошував до себе провести кілька спарингів, однак самі розумієте, що при теперішній ситуації в Україні це практично нереально.

На мою думку, «Слобожанець» зараз сильніший, аніж «Іллічівець». Перше та друге місце, швидше за все, розіграють між собою ми та харків’яни. Незважаючи на це, не можна списувати з рахунків маріупольську команду. Хотілося б, що в цю команду повернулися ключові гравці. Якщо це станеться, у Маріуполі знову буде хороша команда.

Ігоре Іллічу, після першого туру фахівці уже в один голос називають «Динамо» майбутнім чемпіоном України. Як це впливає на команду?

Хто б що не говорив, конкуренція буде. Те, що ми обіграли «Слобожанець» у першому турі, нам дещо пощастило. «Слобожанець» - дуже хороша команда, з якою грати завжди непросто. Знаю, що до них ще повинен приїхати досвідчений нападник. Якщо це станеться, харків’яни будуть конкуретноздатними з нашою командою. Тим більше у тому випадку, що у цьому чемпіонаті ми відмовилися від послуг легіонерів. Будемо стартися грати лише своїми гравцями.

У Дніпродзержинську за «Динамо» дебютував новачок команди Володимир Ситник.

Так. Раніше він грав за одеську ОНМУ. Коли стало відомо, що одеська команда не гратиме у чемпіонаті України, він знайшов порозуміння з нашим президентом Олександром Свіщовим і було прийнято рішення, що він гратиме за нас. За підсумками першого туру я ним задоволений. Хоч Олександр наразі перебуває не в найкращій фізичній формі, однак він вписався в нашу гру і знайшов порозуміння з партнерами на полі.

Наскільки відрізнятьється теперішнє «Динамо» без легіонерів, аніж, скажімо, минулорічна команда?

Легіонери дали нам дуже багато. Гравці подивилися як потрібно відноситися і до тренувань, і до ігор. Професіонали є професіонали. Свою роль в команді вони виконали. Звісно, якби грали в єврокубках, без них нам було б важко. А в чемпіонаті України нам під силу грати без них. Дуже приємно було бачити, коли команда повірила в себе. Перед грою з «Слобожанцем» хлопці хвилювалися, однак вони налаштувалися і вийшли на цей матч як на останній. Коли після другого періоду рахунок став 7:1 на нашу користь, я переконався у тому, що команда у нас таки є.

Коли і де відбудеться другий тур чемпіонату?

Другий тур також відбудеться у Дніпродзержинську у період з 25-ого лютого по 1-ого березня. У цьому місті зараз на зборах залишилися чимало наших гравців. У Дніпродзержинську збірна України готується до кваліфікаційних матчів за вихід у фінальну частину чемпіонату Європи. Мова йде про Дмитра Алєксєєва, Гліба Шульженка, Дмитра Федоришина, Олександра Цвіркуна та Олександра Дядюру. Примєно, що головний тренер збірної України Валерій Завізіон відзначив й досвідченіших гравців нашої команди Юрія Бегеня та Юрія Маметьєва.

Щодо планів нашої команди, то, можливо, ще в цьому році зіграємо на турнірі у Лодзі. Там повинні бути німецькі і польські команди. Загалом турнір має пройти за новими правилами – грати меншим м’ячем, на меншому полі, і 5 на 5, а не 6 на 6. Також наприкінці січня в польському Островцу буде турнір на рівні національних збірних. Там запланована участь поляків, нас, а також команд з Швеції, Англії та Німеччини. Найближчим часом стане відомо чи зіграємо там у новому році.

Результати усіх матчів "Динамо" на першому турі можна переглянути ТУТ.

Розмовляв Богдан Пастернак, "Вголос"

Последнее обновление ( 15.01.2015 )