Skip to content
logo
Водне поло в Україні    Наша адреса: waterpolo@i.ua
 
No to Racism
No to Rashyzm
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Главная
Віталій Клєстов: Форс-мажору не було, 5-й тур зірвали Версия для печати Отправить на e-mail
23.05.2015
vitaliy_klestov.jpg

У Федерації водного поло Киїської області вважають, що 5-й тур Чемпіонату України серед чоловіків було зірвано з вини конкретних посадових осіб.

Голова Федерації Київщини Віталій Клєстов аргументував ці звинувачення в своєму звернені до Президента національної федерації водного поло України Олександра Кучеренка.

Нагадаємо, що 18 травня стало відомо, що п'ятий тур чемпіонату України серед чоловіків у місті Києві, що мав відбутися з 21 по 24 травня в басейні КПІ скасовано. Причина - організатори туру не забезпечили теплою водою басейн для проведення змагань. Ця новина викликала здивування та негативну реакцію в багатьох прихильників українського водного поло та побоювання за його подальшу долю.

Днями державний тренер збірної команди України з водного поло Віталій Лісун дав коментар сайту www.waterpolo.org.ua в якому пояснив, що "басейн був не готовий через форс-мажор". За його словами "кампанія "Київенерго" відключила гаряче опалення в басейні".

"8 травня прийшов лист на басейн Київського політехнічного інституту, де ми хотіли провести 5 тур чемпіонату, про те, що 19 травня буде відключено гаряче водопостачання. Ми порадилися з фахівцями, директорами басейнів. Порахували, що на день змагання вода не буде відповідати стандартам за якими вона повинна бути 26 градусів, плюс мінус один градус. Якщо вода холодніше, то хлопцям вже некомфортно грати, можна захворіти. Але скажімо так, це просто не відповідає правилам. Команди відмовилися грати в цих умовах, на що мали повне право. Тут звинувачувати нікого, це справа випадку", - розповів  нашому сайту Віталій Лісун.

Однак у Федерації Київщини інший погляд на причини скасування 5-го туру. Голова Федерації Віталій Клєстов стверджує, що басейн мав гарантію відповідності щодо норм  експлуатації, і не розуміє на якій підставі були зроблені припущення і висновки, що вода в басейні не відповідатиме нормі.
 
 

Він пише: "Згідно листа ФВПУ Х2 82 від 20.05.2015р. основним документом, на основі якого було прийняте рішення про скасування київського туру був рапорт пана Висотіна. В своєму рапорті Висотін робить свій висновок, не спираючись ні на які документи, а тільки на свої припущення, що вода в басейні має бути через три дні нижче нормативних показників. Ми, в свою чергу, надали ФВПУ листа від Центра ФВС НТУУ «КПІ» про гарантію відповідності стану басейн до норм експлуатації. Але ФВПУ з невідомих нам причин не взяло це до уваги".


Далі пан Клєстов повідомляє, що 19-21 травня, тобто в переддень 5-го туру, їхня команда провела три тренування в басейні Центру ФВС НТУУ «КПІ». "Температура становила 19, 20 травня +28°С, 21 травня +27,5°С. Це офіційні дані керівництва басейну, хоча ми також робили свої виміри", - пише він.

Через це у Федерації Київщини переконані, що "ФВПУ зробила свої висновки на неправдивих та по факту нікчемних даних".

Віталій Клєстов вважає, що "державний тренер, а по сумісництву віце-президент ФВПУ Лісун... не виконав свої службові обов'язки". Згідно слів Голови Федерації водного поло Київщини, до 7 травня Віталій Лісун повинен був розіслати всім командам виклики на змагання до Києва, але не зробив цього.

"В телефонній розмові 15 травня зі мною, коли я запитував його про причини цього, він відповів, що має підозри, що вода в басейні може бути холодною. Але про відключення гарячого водопостачання спорткомплексу він дізнався від мене тільки 8 травня, коли я йому про це повідомив, інформуючи його про те, що перенос на більш пізні терміни київського туру скоріше за все неможливий з вищезгаданих технічних причин (про що він мене просив дізнатися в зв'язку з можливим
урахуванням інтересів збірної 1998р.н.)", -
переповідає свою версію того, що відбулося Віталій Клєстов.

Через це вердикт Федерації Київщини щодо скасування 5-го туру чемпіонату суттєво відрізняється від висновку державного тренера Віталія Лісуна. У зверненні говориться, що "київський тур чемпіонату був зірваний не з форс-мажорних обставин, а з конкретної вини посадових осіб".

Скаржаться у Федерації Київщини і на фінансово-господарські проблеми. Вони пов'язані з тим, що була зроблена передплата за послуги Центра ФВС НТУУ «КПІ», рахунок якого відкритий в казначействі. А "повернення цих коштів має пройти спеціальну процедуру та неможливо в найкоротший термін".


Через усі ці негаразди Федерація водного поло Київщини вимагає провести засідання президії ФВПУ з їх участю, а також за участі ватерпольної громадськості, розглянути ці та "можливі інші проблемні питання, які мають місце в житті українського ватерпольного середовища".

Засідання пропонують провести під час б-го туру у Львові, або в будь який інший час в Києві до 3 червня, якщо ФВПУ буде мати можливість та бажання розглянути тільки «київське» питання.
 
 
Олена Толстая
 
sryv_tura.jpg
 
 
Последнее обновление ( 04.06.2015 )